Algemene informatie

Na het C-diploma kunnen de kinderen verder gaan met de lessen voor Zwemvaardigheid en de keuzeonderdelen. De kinderen beginnen in de groep Zwemvaardigheid instroom. Deze groep hebben we gecreëerd, omdat we bemerkt hebben dat de overgang van het C-diploma naar Zwemvaardigheid 1 nogal groot is. Bij de groep Zwemvaardigheid instroom wordt gewerkt aan de conditie en de techniek, maar er wordt ook al een nieuwe slag aangeleerd. Als de kinderen er aan toe zijn gaan ze naar de groep van Zwemvaardigheid 1.

Zwemvaardigheid en keuzeonderdelen

Wij verwachten dat jouw kind in het bezit is van een C diploma. In voorkomende gevallen kan jouw kind met een B diploma wel instromen. Jouw kind gaat dan op woensdag of zaterdag voor Zwemvaardigheid 1 instroom oefenen en op vrijdag voor het C diploma. Na het behalen van het C diploma gaat jouw kind op woensdag en zaterdag voor Zwemvaardigheid 1 instroom zwemmen. Bij Zwemvaardigheid worden de techniek, ademhaling en conditie verbeterd en er worden nieuwe dingen bijgeleerd. Bij deze diploma’s wordt er dieper op de zwemslagen ingegaan.

Na het behalen van het Zwemvaardigheid 1 diploma kan er een keuzeonderdeel gekozen worden. Deze onderdelen zijn: Snorkelen, Springen van de plank, Survival, Synchroonzwemmen, Waterpolo en Wereldzwemslagen.
Voor elk onderdeel kan uw kind 3 diploma’s behalen, dat zijn dus totaal 21 diploma’s! Als je jouw zwemvaardigheid 1 diploma hebt behaald dan mag je ook kiezen voor Duiken.

Bij de Zwemvaardigheidsafdeling van Aquarijn staat “plezier in de les” altijd voorop.

Lessen

De Zwemvaardigheidslessen duren 40 minuten en vinden deels op woensdag tussen 17.30 en 20.00 uur en deels op zaterdag tussen 8.40 en 11.00 uur plaats. Er mag twee keer per week gezwommen worden.

Met ongeveer 10 kinderen oefenen ze in verschillende groepen. De vorderingen van elk kind zijn individueel bepaald. Denk hierbij aan zaken als: aanvangsleeftijd, karakter, motivatie, fysieke gesteldheid (aanleg) en regelmaat in het bezoek van de les. Deze zaken bepalen in grote mate de “trainingsgeschiktheid” van een kind en zijn dus van invloed op de duur van de opleiding.

Volwassenen

Bij Opleidingen is het voor volwassenen, 18 jaar en ouder, mogelijk om één keer per week op vrijdagavond te komen zwemmen onder begeleiding van een trainer. De trainingstijd is tijdelijk aangepast. Dit in verband met de verbouwing van Merwestein. De training is van 21.00 tot 22.00 uur en vindt plaats in het wedstrijdbad van zwembad Merwestein.
Lees hier meer over dit zwem uurtje!

Ideën en/of klachten

Indien u ideeën, vragen en/of klachten heeft, verzoeken wij u deze bekend te maken. Wij zullen dan, zo mogelijk, actie ondernemen. U kunt contact opnemen met de coördinator Zwemvaardigheid, Bert Schenk; [email protected].

Algemene gang van zaken
 • Vanaf 10 min. voor aanvang van de les mag jouw kind zich omkleden.
 • In de kerst- en zomervakanties vinden er geen zwemlessen plaats. Alsmede op alle officieel erkende feestdagen. Ook in de korte schoolvakanties gaan de lessen niet door. Er is dan de mogelijkheid om in Merwestein te komen Familie zwemmen. Dit houdt in dat jouw kind samen met moeder, vader en broers en/of zusters kan komen zwemmen. De agenda is te vinden op de pagina “Lestijden en Agenda”.
 • Om de lessen van jouw kind zo prettig mogelijk te maken kun je zelf veel doen namelijk:
  – Zorg dat voor de zwemles relevante omstandigheden bij de zwemonderwijzer bekend worden. Bepaalde ziektes en of handicaps, fysieke en of mentale beperkingen, ingrijpende gebeurtenissen (bijv. in de sloot gevallen)
  – Benader jouw kind altijd positief. Het doet tenslotte haar/zijn best.
  – Vergelijk niet met andere kinderen maar kijk naar jouw kind en haar/zijn mogelijkheden.
  – Stimuleer jouw kind. Samen een bezoekje aan het bad en dan samen spelen en genieten in en bij het water vindt elk kind prettig.