KNZB waterpolo app

Sinds een aantal jaar gebruikt de KNZB digitale wedstrijd formulieren tijdens wedstrijden. Het voordeel hiervan is niet alleen dat het verwerken van uitslagen makkelijker gaat, maar ook spelers kunnen hier gebruik van maken via de KNZB waterpolo app. Zij kunnen het wedstrijdprogramma inzien en krijgen meldingen als er iets verandert in hun programma. De app is zowel beschikbaar voor Android als IOS. Er kan ingelogd worden met het e-mailadres dat bekend is bij de vereniging.

Hieronder staan een aantal opties en mogelijkheden van de app uitgelegd. Boven aan de pagina staan links naar door de KNZB uitgewerkte voorbeelden van de basisfuncties van de app, zoals het klaarzetten van het wedstrijdformulier, het vastleggen van wedstrijden en hoe verschillende statistieken te bekijken.

Hoe kan ik inloggen in de app?

De eerste keer kan je registeren met behulp van het e-mailadres dat bij de vereniging bekend is. Door dit te doen krijg je toegang tot meer functionaliteiten in de app.

Wordt het e-mailadres niet herkend? neem dan contact op met de wedstrijdsecretaris.

Digitaal wedstrijd formulier (DWF)

Voor het vastleggen van wedstrijden, zie de rechts bovenaan

Door op een wedstrijd in het programma te klikken kan meer informatie getoond worden. Hier kan bijvoorbeeld gevonden worden waar de wedstrijd gespeeld wordt. Spelers kunnen bij wedstrijden van hun eigen team ook aangeven of ze aan/afwezig zijn en of ze eventueel rijden. Daarnaast kan ook het wedstrijdformulier klaargezet worden voor de wedstrijd (dit is een taak voor de coach/aanvoerder of teammanager).

Tijdens de wedstrijd kunnen supporters de wedstrijd live volgen. Zij kunnen dan alle acties zijn die geregistreerd worden op het wedstrijdformulier. Denk hierbij aan doelpunten, time-outs en uitsluitingen.

Persoonlijk wedstrijdprogramma

Via het menu kan onder het kopje “persoonlijk” het programma van een speler getoond worden. Hier staan zowel wedstrijden waar je speler bent, maar ook waar je coach, teammanager of scheidsrechter bent. Het is mogelijk om het programma te koppelen aan een Google, Outlook of Apple agenda, druk hiervoor op het kalender logo en volg de instructies.

Favorieten

Meerdere teams, verenigingen en personen kunnen als favoriet toegevoegd worden. Zo kan dit team sneller opgezocht worden en ontvang je meldingen over gewijzigde en gespeelde wedstrijden van deze teams.

Onder “favorieten” in de app kan gezocht worden op teams, verenigingen en spelers. Daarnaast kan er lijst opgevraagd worden van jouw favorieten. De twee favorieten die bovenaan de lijst staan zijn ook direct in het menu te vinden.

Persoonlijke informatie en privacy

Onder: algemeen -> instellingen -> mijn gegevens, kunnen persoons- en contact gegevens ingezien worden. Persoonsgegevens kunnen alleen ingezien worden, wijzigingen kunnen gedaan worden door de waterpolo secretaris. De adresgegevens kunnen zelf gewijzigd worden bij verhuizing. Ook kan het privacy niveau van het account in dit menu aangepast worden.

Kinderen onder de 16 jaar mogen volgens de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) niet zelf deze informatie aanpassen. Dit kunnen ouders doen voor hun kind. Dit kunnen zij doen door bij “mijn gegevens” op “mijn kinderen” te klikken. Staan uw kinderen hier niet? Neem dan contact op met de waterpolo secretaris, deze kan de accounts koppelen zodat de informatie gewijzigd kan worden.

Aanwezigheid invullen

Bij activiteiten en wedstrijden is het mogelijk in de app je aanwezigheid aan te geven. Als je naar het tabblad “aanwezigheid” gaat kan je aangeven of je aanwezig, reserve (misschien) of afwezig bent. Door op “bekijk de lijst” te klikken kan je van de anderen zien wat ze hebben ingevuld. Teammanagers/ activiteit beheerders kunnen hier ook de aanwezigheid van anderen aanpassen.

 

Berichten sturen

In de app is het mogelijk om berichten te sturen naar mensen waarmee je een wedstrijd of andere activiteit deelt. Dit kan je doen door naar het aanwezigheidsscherm te gaan en op het tekstballonnetje te klikken. Daarna is het mogelijk om de spelers te selecteren naar wie je het bericht wilt sturen. Klik dan weer op het tekstballonnetje en je komt op een scherm waar je je bericht kan typen (max 140 tekens). Kies daarna of je bericht met pushnotificatie wilt sturen of alleen zichtbaar wilt hebben in de feed. Als je klaar bent verstuur je je bericht door op “App bericht verzenden” te klikken.