Corona zwemtrainingen waterpolo

Laatste update: 1 juli

Vanaf dinsdag 7/7 mogen wij weer met de bal trainen, op doel schieten, een partijtje spelen!! Daarbij wel het verzoek van Merwestein om, net als altijd, voorzichtig te zijn. Er hangen dure camera’s in het bad en het terughangen van plafondplaten is ook een kostbare zaak. Natuurlijk kunnen wij gewoon lekker gooien; maar het bewust de kant gebruiken om hard tegen aan te schieten is en blijft nog steeds niet toegestaan. Gebeurt dit wel; dan zal Merwestein ingrijpen. Schiet je gewoon op doel, de bal komt tegen de kant en er gaat dan iets mis; dan is dat natuurlijk geen probleem.
In het water mogen wij dichter bij elkaar komen. op de kant blijft de 1,5 meter van kracht.
Lekkere laatste (2) trainingsweken, met de bal !!!

Beste waterpolo-er / ouder / verzorger.

Vanaf maandag 25 mei gaat Merwestein weer beperkt open. Dit alleen voor zwemles, banen zwemmen en Aquarijn. Hierbij gelden strenge regels waar elke gebruiker zich aan moet houden.

Ik probeer in onderstaand bericht toe te lichten wat, wanneer en hoe. Het is een lang bericht daar er veel afspraken zijn. Lees hem goed !!!!

Op deze pagina zullen ook updates van de afspraken worden geplaatst. Wij beginnen namelijk met een set afspraken die wij streng moeten en zullen handhaven. Regelmatig zullen wij overleggen met Merwestein of er aanpassingen nodig / mogelijk zijn.

Voor alle duidelijkheid. Als je je niet houdt aan de regels; dan volgt eerst een waarschuwing. Daarna volgt verwijdering uit de training voor 1 week. Houdt een hele groep zich niet aan de afspraken; dan zal er geen trainingsmogelijkheid meer zijn voor deze groep.

Wij gaan er van uit dat wij allemaal, ondanks alle eisen en regels toch nog 6 weken lekker kunnen trainen. Voor de periode na 17 juli tot einde zomervakantie zijn wij in gesprek met Merwestein over de mogelijkheden.

De regels en afspraken zijn streng, niet altijd leuk; maar op dit moment wel nodig. Wij denken dat er voldoende ruimte overblijft om lekker te trainen !!

Dinsdag

 • 19:00-19:55 WB Herenselectie
 • 20:00-20:55 WB: dameselectie

Donderdag

 • 17:30-18:10 WB: de jeugd t/m 12 jaar
 • 18:15-18:55 DGR: de jeugd boven de 12
 • 18:15-19:10 WB: dameselectie
 • 19:15-20:10 WB: herenselectie
 • 20:15-20:55 WB: dames 3/4/5
 • 21:00-21:40 WB: heren 3/4

Kom in je zwemkleding – niet eerder dan 5 minuten voor je training aanwezig om bovenkleding uit te doen – volg de aangegeven route – houdt 1,5m afstand – volg de aanwijzingen van de Coronavertegenwoordiger (in oranje vestje) – verlaat na je training het bad direct.

Algemeen

 • Er is een protocol waar wij ons aan moeten houden. Dit protocol is helaas nog niet vastgesteld. Wij zullen dit later op onze website plaatsen. De basis van het protocol is het protocol verantwoord zwemmen.
 • Er is altijd een Corona vertegenwoordiger aanwezig. Deze draagt een oranje hesje. Tijdens de waterpolotrainingen zijn dat om te beginnen Valerie van Vogelpoel en Ingrid Damen. De taak van de Corona vertegenwoordiger (Cv) is om samen met de Cv van het zwembad, de 1,5 meter afstand in de gaten te houden en ook de andere regels te handhaven.
 • Houdt je je niet aan de regels; dan krijg je de 1e keer een waarschuwing. De 2e keer zal de Cv aan je trainer melden dat jij het bad moet verlaten en dus ook het pand. De volgende training ben je weer welkom en houdt je je aan de regels. Volgt een trainer of een speler het verzoek van de Cv niet op; dan is er de week erna geen trainingsmogelijkheid voor de hele groep. Wij huren dan dat badwater niet. Dit zal door de WPC aan het team (per mail) worden gemeld.

De aankomst en het vertrek

 • Je mag pas 5 minuten voor aanvang van je training aanwezig zijn in de tent bij het bad. HET TEAM VERZAMELT ZICH BIJ HET HEK EN GAAT GELIJKTIJDIG, ONDER BEGELEIDING, 5 MINUTEN VOOR START VAN DE TRAINING / WARMING UP HET TERREIN OP. OUDERS NEMEN BIJ HET HEK AFSCHEID.
 • SENIORENTEAMS KUNNEN ZELFSTANDIG NAAR DE TENT LOPEN. DIT MAG PAS OP ZIJN VROEGST 10 MINUTEN VOOR AANVANG VAN DE TRAINING
 • Je zwemkleding trek je thuis aan en je bent thuis naar het toilet geweest. De toiletten zijn alleen open voor hele hoge nood. Denk aan je zwembril en badslippers.
 • Je gaat het bad binnen door langs de sporthal te lopen (langs de parkeerplaats), rechts van het gebouw het terrein op en dan het pad te volgen naar de ligweide / buitenbad.
 • Er staat een grote witte tent. Daar ga je in; ontsmet je handen, zet je tas op de grond en trek je bovenkleding uit. Er staan ook tafels. Echter als je je tas hierop zet; dan moet je hem zelf reinigen met de middelen die daar aanwezig zijn.
 • Aan de kant tegenover waar je de tent in bent gegaan, kan je eruit het bad in. Je neem je tas mee en zet hem bv op de groene bankjes.
 • Na afloop van de training verlaat je direct het bad. Je loopt GEZAMENLIJK EN SAMEN MET DE TRAINER langs het golfslagbad naar de kleedhokjes aldaar. Je mag wederom niet douchen. Het is aankleden en wegwezen. Wij gebruiken de linkse hokjes (55 t/m 76). Na het aankleden loop je via de aangegeven route (rode voetjes op de vloer geplakt) via de ‘normale’ hal het gebouw via de hoofdingang uit.
 • OUDERS WACHTEN BUITEN BIJ DE HOOFDINGANG OP HUN KIND.
 • De aanvoerder of trainer haalt na de training bij de Cv een schoonmaaksetje om de bankje en knoppen in de gebruikte kleedhokjes te reinigen. Ook kijkt hij/zij of de vloer ‘schoon’ is en haalt er indien nodig een trekker over. Natuurlijk kan hij / zij dit ook aan een ander vragen te doen. De Cv controleert altijd of een en ander juist is uitgevoerd. Als niet; dan volgt er een aanwijzing.

Het zwemmen

 • Let op : het chloorniveau in het water is verhoogd. Deze waarde is nog steeds veilig om in te zwemmen, maar denk ​aan een zwembril.
 • Voor de selecties is er buiten ruimte voor een lange warming up (op het terras boven). De trainers worden hierover geïnformeerd.
 • Wij trainen in de groepen die zijn samengesteld voor het seizoen 2020-2021.
 • Er is bij elke groep een trainer op de kant in een blauw Aquarijn shirt. Bij de senioren kan dit ook een lid van het team zijn. Dit kunnen team en trainer samen regelen. Deze persoon is het aanspreekpunt voor de Cv. Het is aan te bevelen om ervoor te zorgen dat er zwemschema’s zijn. Tip: doe ze in een plastic mapje en plak ze aan de badrand. Let op: zonder ’trainer’ op de kant kan er niet gezwommen worden.
 • De 1e groep op donderdag is onder de 13 jaar en heeft iets meer ruimte in de regels (de 1,5 meter afstand).
 • Er komt geen bal in het water. Wij kunnen alleen banen trekken. Wel is het toegestaan om plankjes te gebruiken. Deze hoeven niet schoongemaakt.
 • Tijdens het zwemmen dient er altijd 1,5 meter afstand te zijn. Je mag niet inhalen! Is dit laatste echt nodig; doe het dan slim en met 1,5 meter afstand aan alle kanten.
 • Wij leggen 2 lijnen in het water. Daardoor kunnen er 3 snelheidsgroepen trainen (baan 1-2, 3-4, 5-6) . Je gaat de ene baan heen en de andere terug. Je zwemt boven de zwarte lijn op de bodem.
 • Je kunt NIET aan de kant of de lijn hangen om uit te rusten. Kijk naar je schema en ga door. Stem dus met de rest van je baan het schema af. Bij beide jeugdgroepen staan er trainers.

Het is een hele lijst en het klinkt allemaal nogal zwaar. Het is echter van groot belang dat wij met zijn allen ons best doen om de verspreiding van Corona te beperken. Ook zullen er in het zwembad regelmatig controles worden uitgevoerd door BOA’s. De boetes zijn hoog en voor de overtreder zelf. Ondanks dit alles, zijn wij blij dat wij weer mogen gaan zwemmen. Wij hopen dat jullie er ook weer zin in hebben!!

Zijn er vragen of zijn er onduidelijkheden? Stel ze aan de Coronaverantwoordelijke in het bad of aan ondergetekende

Namens de WPC,
Rob Bloem
[email protected]