Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen bij Aquarijn is onder andere: muziek, techniek, dans, spierbeheersing, samenwerken, presteren, maar ook vooral gezellig!

Zodra je je A-diploma hebt, mag je lid worden van Aquarijn Synchroonzwemmen. Je begint eerst met het halen van vijf aanloopdiploma’s: het basishoudingdiploma, het zeilbootdiploma, het balletbeendiploma, het spagaatdiploma en het barracudadiploma. Daar zijn de meeste meisjes anderhalf tot twee jaar mee bezig. Jaarlijks zwem je 3 regiowedstrijden voor techniek en 1 voor de uitvoering op muziek. Heb je alle diploma’s bij de aanloop gehaald en ben je 9 jaar oud? Dan ga je door naar het wedstrijdniveau.

Het wedstrijdniveau is als volgt ingedeeld:

  • Age 1 (leeftijd 9 t/m 12 jaar)
  • Age 2 (leeftijd 12 t/m 15 jaar)
  • Junioren (leeftijd 15 t/m 19 jaar)
  • Senioren (leeftijd 19 t/m 25 jaar)
  • Masters (leeftijd 25 jaar en ouder)

Op wedstrijdniveau haal je tijdens de techniekwedstrijden diploma’s en punten. Je zwemt zowel regionale wedstrijden als landelijke wedstrijden, met de mogelijkheid je te kunnen plaatsen voor het Synchrobeat/NK (Age 1 en Age 2), NJK (Junioren), NK Senioren en NK Masters.

Onze trainingen bestaan uit het aanleren van de muziekuitvoeringen voor de wedstrijden, demo’s en shows. Daarnaast leer je alle figuren, houdingen en bewegingen die je nodig hebt voor een goede basis en beheersing. Tijdens de landtrainingen in de zaal werken we aan lenigheid, kracht, core stability en expressie. Kortom, een uitdagende en afwisselende sport waarin je zowel individueel als in teamverband je kan ontwikkelen en vooral; plezier hebben met elkaar.

Wil je meer informatie of wil je een keer proef komen zwemmen? kijk dan op onze contactpagina.

foto gemaakt door Araceli Tico.