Wedstrijden en uitslagen
Schoonspringen als wedstrijdsport

Schoonspringen is een wedstrijdsport. Spannend! Vijf juryleden geven punten. De hoogste en de laagste score vallen af. De drie overblijvende punten bij elkaar opgeteld worden vermenigvuldig met de moeilijkheidsgraad van een sprong: zo kom je tot een score per sprong. Op www.zeskampschoonspringen.nl vind je de sprongcodes en moeilijkheidsgraden per sprong. Afhankelijk van de leeftijdscategorie en het soort wedstrijd moet je een aantal sprongen maken. Meestal minimaal 4. En dan ook nog in verschillende richtingen.

Wedstrijden

De trainsters beoordelen welke wedstrijd leuk voor je is. Je krijgt dan per mail een uitnodiging om mee te doen. Voor een actueel overzicht van de wedstrijdkalender kijk op de site van de KNZB: KNZB wedstrijdkalender

De Breedtesportcompetitie

De breedtesportcompetitie bestaat uit 4 wedstrijden en je kan je plaatsen voor de finaledag. Alle 9 verenigingen van Nederlanden doen mee aan deze competitie. Leuk is dat er wordt gesprongen in circuitvorm. Er wordt gesprongen van de kant en de 1 meter en 3 meter. Het zijn verplichte sprongen en oefeningen. Kijk op de site van de KNZB voor meer informatie.

De Zeskampcompetitie

Dit is een competitie tussen 6 verenigingen. Elke vereniging mag 8 springers afvaardigen en er wordt alleen vanaf de 1 meter gesprongen. Er zijn 5 springseries. In elke serie verdienen de 1e 5 springers punten voor de club. Hoe hoger je eindigt, hoe meer punten natuurlijk! Nummer 1 krijgt 10 punten, nummer 2 krijgt 7 punten, nummer 3 krijgt 5 punten, nummer 4 krijgt 3 punten en nummer 5 krijgt 1 punt. De club met de meeste punten na 6 wedstrijden wint de beker.

Kijk op onze Facebookpagina voor wedstrijdverslagen en foto’s!