Tweede plaats voor Matthew bij de Gammacup

Gammacup te Stockholm, Zweden

Matthew Hibbert is op woensdag 2 maart met TeamNL afgereisd naar Stockholm, Zweden. Hij heeft daar deelgenomen aan de Gammacup. Er waren deelnemers uit Zweden, Noorwegen, Finland, Bulgarije, Polen en Nederland.

Voor Matthew is 2022 het jaar dat hij zijn debuut maakt in de A-groep. In deze groep springen jongens van 16 t/m 18 jaar. Een sterke groep dus, waarin al veel zware sprongen worden gemaakt.

Matthew liet zaterdag op de 3 mtr een stabiele serie van 5 sprongen zien bij de gelimiteerde sprongen. Bij de ongelimiteerde sprongen toonde hij zijn nieuwe en moeilijke sprongen, waaronder de 3,5 salto voorwaarts. De start van de sprongen lukte goed, maar de landingen waren nog niet goed genoeg. Met 349 punten werd hij 5de. De plaats was prima, de punten mogen nog hoger.

Zondag was de 1 mtr aan de beurt. Nu lukte het Matthew om alle 10 de sprongen stabiel te maken, waaronder de 2,5 salto binnenwaarts. De moeilijkste sprong van de wedstrijd! Voor een aantal sprongen wist hij zelfs zevens te krijgen van de jury. Hij behaalde 417 punten en werd 2de. Een prachtige prestatie bij je debuut in de A-groep.

Op 19 maart is Matthew te zien in Amersfoort bij een grote clubwedstrijd. Aquarijn zal hieraan deelnemen met maar liefst 19 springers van verschillende leeftijden. Eind april reist hij af naar Noorwegen om deel te nemen aan de Bergen Open met TeamNL. Aquarijn zal met een clubteam van 6 springers eveneens afreizen naar Noorwegen.