Over ons

Zwemvereniging Aquarijn bestaat sinds 1971 en heeft met ruim 500 leden in de loop der jaren bewezen een belangrijke rol op sportief gebied te vervullen voor de Nieuwegeinse bevolking. Aquarijn is een all-round zwemvereniging waar voor zowel oud als jong ruimte is om aan zwemsport in clubverband te doen. Met een keur aan gekwalificeerd en goed opgeleide trainers(sters) biedt Aquarijn de mogelijkheid om de zwemsport in de breedste zin te beoefenen. Alle lessen en trainingen vinden plaats in Sportcomplex Merwestein aan het Merweplein 1 te Nieuwegein.

Onze vereniging

Onze zwemvereniging bestaat uit 4 afdelingen, te weten:

  1. Opleidingen (ABC, Zwemvaardigheid en Volwassenen Zwemmen)
   Schoonspringen
   Synchroonzwemmen
   Waterpolo
Wat doen we

Al sinds 1971 heeft Zwemvereniging Aquarijn bewezen een belangrijke rol te vervullen voor de Nieuwegeinse bevolking. Met financiële steun van de Gemeente Nieuwegein, o.a. via de faciliteiten verbonden aan de Nieuwegein Stadspas, en van de Stichting Leergeld Nieuwegein biedt Aquarijn kinderen graag de kans om zwemlessen te volgen en aan zwemsporten te doen.

Wij bieden zwemlessen voor het A, B en C diploma. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om tal van diploma’s te halen bij Zwemvaardigheidsonderdelen (Duiken, Snorkelen, Springen van de plank, Survival, Synchroonzwemmen, Waterpolo, Wereldzwemslagen en Zwemvaardigheid).

Voor de kinderen die na het behalen van hun A, B en C-diploma met hun ouders het gesprek voeren om een andere zwemsport te gaan beoefenen biedt Aquarijn de volgende mogelijkheden:

Zwemvaardigheid: Een logisch vervolg op het C-diploma. Het verbeteren van het uithoudingsvermogen, de zwemtechniek en aanleren van nieuwe zwemslagen.

Volwassenen Zwemmen: Één uur per week zwemmen onder begeleiding van een trainer. Voor 18 jaar en ouder.

Schoonspringen: Een sport die binnen Aquarijn al jaren leidt tot goede resultaten op nationaal en zelfs internationaal niveau.

Synchroonzwemmen: Deze sport leidde al tot successen op nationaal niveau.

Waterpolo: Een echte teamsport voor iedereen die gek is op water, een bal én competitiestrijd.