Na het succesvolle Gala van de voorgaande jaren organiseert Zwemvereniging Aquarijn in Nieuwegein opnieuw het Merwestein Zwemgala. Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2016 zal het Nieuwegeinse zwembad in het teken staan van deze wedstrijd waaraan verenigingen uit heel Nederland deelnemen. De deelnemers hebben de beschikking over topfaciliteiten die het Merwestein Zwemgala tot een unieke wedstrijd in Nederland maken:

• Elektronische tijdwaarneming
• Een extra tribune
• In- en uitzwemmen in het tweede bad
• Sterke prestaties
• Mooie prijzen

Zwemvereniging Aquarijn wil iedereen van harte uitnodigen om deel te nemen aan deze spetterende wedstrijd. Deelname aan het Merwestein Zwemgala is mogelijk vanaf minioren 5. Voor de jongens minioren 5 en 6 en de meisjes minioren 5 en junioren 1 staan alle 50 en 100 meters op het programma en de 200 meter wisselslag; voor de oudere zwemmers alle 50, 100 en 200 meter programma’s, de 400 meter vrije slag en de 400 meter wisselslag. De 50- en 100 meter vrije slag heren en dames worden afgesloten met een finale in de middagsessie, waarvoor zich de snelste 6 zwemmers plaatsen.

Voor alle afstanden zijn er prijzen voor de drie snelsten per twee jaargangen. Voor de best presterende ploeg is er de ‘Merwestein Zwemgala Wisseltroffee’. Ook is er een prijs voor de best presterende zwemmer per twee jaargangen.

Het startgeld bedraagt € 4,75 per individuele start en moet uiterlijk bij aanvang van de wedstrijd worden voldaan. Het inschrijfbestand (LENEX) kan vanaf donderdag 1 september (ovb) worden gedownload op de website van het Merwestein Zwemgala (Download Bestanden) of worden opgevraagd bij het wedstrijdsecretariaat (secretariaatwedstrijdzwemmen@aquarijn.nl). Inschrijven voor deze wedstrijd kan tot uiterlijk 25 september 2016 voor 20.00 uur bij het wedstrijdsecretariaat.