Ereleden en Eregalerij

Een vereniging is niets zonder haar vrijwilligers. Het bestuur is iedere vrijwilliger dankbaar voor wat zij/hij doet om onze vereniging draaiende te houden. Elk jaar proberen wij alle (onbetaalde) vrijwilligers te bedanken door ze een kleine attentie te geven.

Vrijwilliger van het Seizoen

Elk jaar mogen de verschillende commissies iemand nomineren als “vrijwilliger van het seizoen”. Deze vrijwilliger is elk jaar iemand die net dat extra stapje voor de vereniging heeft gezet. Zodra de nominaties binnen zijn kiest het Dagelijks Bestuur wie de vrijwilliger van een seizoen wordt.

Sinds seizoen 2002-2003 wordt de prijs bijna jaarlijks uitgereikt. Hieronder is te zien wie de afgelopen jaren “vrijwilliger van het seizoen” zijn geworden.

Seizoen 2022-2023; Petra Koch – van Impelen

Enkele jaren geleden werd Beate (dochter van Petra) lid van de afdeling synchroonzwemmen. Na een seizoen aankijken hoe de sport in elkaar zit deed Petra allerlei hand en spandiensten bij de Aanloop. Zij haalde snel haar jurydiploma’s 11 en 10 en haar trainersdiploma 2. Ondertussen runt zij samen met Gertruud het aanloop gebeuren, ondanks het feit dat Beate ondertussen zwemt bij de wedstrijdgroepen. Wekelijks staat Petra twee maal aan de badrand om vooral de jongste meisjes het synchroonzwemmen bij te brengen. Dat vraagt veel energie; om meisjes in de leeftijd rond acht jaar tijdens de training “bij de les” te houden. Petra staat iedere week enthousiast aan de badrand, heeft een fijne inbreng in de trainersoverleggen en gaat iedere wedstrijd mee; bij de aanloop als coach, bij de wedstrijdgroepen als voorstarten of oplezer.
Deze oorkonde is dan ook zeker verdiend!

Seizoen 2022-2023; Monique Guijt

Toen dochter Simone startte met synchroonzwemmen raakte Monique direct “verslingerd” aan de sport. Via een internationale opleiding (Groot-Brittannië) behaalde zij snel haar trainersdiploma. Zij houdt haar trainersdiploma actueel door geregeld mee te doen aan de diverse clinics. Zij geeft al enkele jaren training aan de Age 1 wedstrijdgroep. Staat hiervoor drie maal per week aan de badrand. En in deze functie gaat zij mee als coach tijdens wedstrijden.
Daarnaast besteedt Monique veel tijd aan haar deelname in de commissie synchroonzwemmen. Vooral het organiseren en regelen van activiteiten is aan haar wel toevertrouwd. En handig als brug tussen het trainersoverleg en de commissie.
Kortom een duizendpoot binnen de afdeling!

Seizoen 2021-2022; Bert Schenk

Bert is bij Opleidingen gestart als toiletouder, maar inmiddels heeft hij de rol van coördinator Zwemvaardigheid waar wekelijks vele uren door hem aan besteed worden. Dat is zowel thuis van achter de laptop, als in het bad. In het bad zorgt hij ervoor dat alle spullen voor de lesgevers klaarliggen, zodat zij direct met de lessen kunnen starten. Ook doet hij altijd het rondje drinken, waarbij hij ook de andere gebruikers van Aquarijn niet vergeet. Hij zorgt ervoor dat de leden ingedeeld worden op de onderdelen van hun keuze. Als er weer een afzwemmoment is, zorgt hij ervoor dat alles daarvoor wordt voorbereid. Al met al een flinke klus. Ook de mailafhandeling vergt veel tijd.
Ten tijde van corona heeft hij als coronaverantwoordelijke gezorgd dat alles op rolletjes verliep bij binnenkomst en vertrek van de (ouders van) leden. Ook was hij daarbij aanspreekpunt voor Merwestein.
Last but not least heeft hij vanuit de rol coördinator Zwemvaardigheid zitting in de commissie Opleidingen waar hij zijn steentje bijdraagt.

Seizoen 2020-2021: Rob Bloem

Rob Bloem heeft zich in diverse functies, zowel in het Algemeen Bestuur als de Waterpolo commissie, ingezet om Aquarijn en in het bijzonder de afdeling Waterpolo te leiden en financieel gezond te houden en te krijgen. Al ruim 20 jaar heeft Rob zich o.a. ingezet als penningmeester van de afdeling Waterpolo, penningmeester van het Algemeen Bestuur en de laatste jaren als voorzitter van de afdeling Waterpolo. Zelfs het coachen van een team staat op zijn conto. Rob bewaakte de hoofdlijnen en zorgde dat alle belangen behartigd werden en speelde een hoofdrol met betrekking tot de communicatie richting Merwestein en Algemeen bestuur waardoor de afdeling Waterpolo een stabiele, gezonde, groeiende afdeling kon worden en de Waterpolo commissie in deze tijd geprofessionaliseerd is.

Kortom: Rob heeft in al deze jaren heel veel tijd geïnvesteerd en af en toe zijn eigen sportieve prestaties opzij moeten zetten om dit voor elkaar te krijgen! Als dank van waardering is de titel ‘vrijwilliger van het jaar’ het minste wat hij verdient!

Seizoen 2019-2020: Linda Prins

Sinds Linda gestopt is met haar sportieve carrière, juli 2007, is Linda verder gegaan als vrijwilliger binnen de commissie Schoonspringen. Ze heeft een aantal jaren meegedraaid als trainer/coach. Als lid van de commissie regelt zij de PR binnen de commissie en verzorgt de communicatie met de sporters en ouders. Ook verzorgt zij de communicatie met andere zwemverenigingen. Mede door haar inspanningen loopt het achter de schermen op rolletjes en kunnen de trainers zicht richten op de trainingen. Daarnaast is zij jurylid op Nationaal en Internationaal niveau. Ze gaat ook regelmatig mee met TeamNL als jurylid en begeleider van jeugdploegen.

Daarom is Linda Prins door het Dagelijks Bestuur benoemd tot Vrijwilliger van het Seizoen 2019-2020.

Seizoen 2018-2019: Wilbert van Kippersluis

Omdat Wilbert van Kippersluis een man is waarop de waterpolo kan terugvallen. Coacht en traint een team, valt in als coach of trainer als er kortere of langere tijd geen vaste trainer is, is clubscheidsrechter, regelt harde technische zaken, sponsort een team op het NK en geheid vergeten wij nog veel over vele jaren.

Een man die je kunt vragen als er en grote of kleine klus ligt en dan vaak ‘ja’ zegt. Een man die al jaren kleine en grote klussen oppakt en waar je eigenlijk altijd een beroep op kunt doen. Niet vrijwilliger van één seizoen, maar al vele seizoenen!
Daarom is Wilbert van Kippersluis door het Dagelijks Bestuur benoemd tot Vrijwilliger van het seizoen 2018 – 2019.

Seizoen 2017-2018: Trudy Blom

Trudy Blom is een vrijwilliger die er altijd is en voor iedereen klaar staat. Ze is een echte doener waarbij niets te gek is. Zij geeft les bij het ABC-zwemmen en bij Zwemvaardigheid. Geen vraag is teveel voor haar en zij wil altijd invallen waar dat nodig is.

Tevens zit Trudy ook in de Kampcommissie en stopt hier veel vrije uren in. Door haar creativiteit en ook haar handigheid met de naaimachine worden vele kostuums gemaakt en is het kamp altijd top aangekleed. Bij het kamp Opleidingen stopt zij met veel liefde de kinderen in bed en vertelt ze ook vaak een verhaaltje. Trudy brengt altijd gezelligheid met haar mee en dat is terug te zien in het enthousiasme van de kinderen. Daarom heeft het Dagelijks Bestuur gekozen voor Trudy Blom als Vrijwilliger van het seizoen 2017 – 2018.

Seizoen 2016-2017: Rajna Petrov

Sinds medio 2011 heeft Rajna zitting genomen in de commissie Wedstrijdzwemmen. Als voorzitter kwam zij direct voor diverse problematiek te staan. Na een succesvolle periode van de afdeling werd de afdeling geconfronteerd met een teruggang in leden. Er moest strakker op de financiën worden gelet en de bezetting aan de bad rand bij trainingen was een zorg. Maar langzamerhand wist de afdeling zich te herstellen. De A-competitie werd weer bereikt en ondanks de wat smalle basis qua ledental werd die status gehandhaafd en eindigen de zwemmers steeds weer in de bovenste regionen van de competitie. Voor zover mogelijk besteedt Rajna haar vrije tijd aan de zwemclub; voor zover mogelijk omdat Rajna haar inzet voor Aquarijn combineert met haar drukke functie als huisarts. Aanleiding om zich zo voor Aquarijn in te zetten is herkenbaar; haar dochter zwemt bij de afdeling.

Daarom heeft het Dagelijks Bestuur er voor gekozen Rajna Petrov te benoemen als Vrijwilliger van het seizoen 2016 – 2017.

Seizoen 2015-2016: Willem Schrauwen

Sinds dochter Jacqueline aan Synchroonzwemmen doet (vanaf 2003) is Willem actief voor deze afdeling. Hij haalde al snel zijn diploma’s om te jureren en na enkele jaren wist hij hierin de graad “8” te bereiken. Heel belangrijk voor de afdeling omdat met een jurylid 8 aan alle wedstrijden deelgenomen kan worden. De afdeling is immers verplicht bij deelname aan wedstrijden juryleden in verschillende graden te leveren. Daarnaast verzorgt Willem vele jaren het facilitaire gedeelte. Daarbij moet gedacht worden aan voorraad badmutsen, neusklemmen e.d. Verder regelt hij de muziek op cd en modernere geluidsdragers en verzorgt hij ook de muziek-apparatuur. Ondertussen is hij ook lid van de activiteitencommissie van de afdeling, dus staat hij garant voor de jaarlijkse show, het slotfeest en het jaarlijkse “uitje”. Willem slaat geen wedstrijd over; hij is altijd aanwezig, als jurylid, coach of algemene begeleiding.

Dit zijn de redenen van het Bestuur om Willem Schrauwen te benoemen als Vrijwilliger van het seizoen 2015-2016.

Seizoen 2014-2015: Alice van den Heuvel

Alice is een bezig bijtje. Naast haar drukke werkzaamheden bij haar werkgever heeft ze blijkbaar nog voldoende energie om ook voor Aquarijn en in het bijzonder voor Opleidingen veel te betekenen. Naast het lesgeven bij Opleidingen voor zowel ABC als Zwemvaardigheid heeft Alice ook zitting in de commissie Opleidingen. Dat betekent regelmatig vergaderen en dat vergaderen gaat nog wel eens ‘off the record’ door in het zwembad. Daarnaast heeft Alice het Bestuur van Aquarijn meerdere malen van advies voorzien en ondersteunt wanneer dat nodig was. In haar functie als lid van de kascommissie laat ze duidelijk merken een hart voor de club te hebben met haar opmerkingen en voorstellen.

Dit zijn de redenen van het Bestuur om Alice van den Heuvel te benoemen als Vrijwilliger van het seizoen 2014-2015.

Seizoen 2013-2014: Koen Breedveld

In 2012 heeft de vereniging Aquarijn door middel van het programma Sport Impuls subsidie gekregen voor het project Mijn Zwemcoach. De afsluiting van dat project bestaat uit een Open Water Zwemwedstrijd. Koen heeft vanaf het begin de organisatie van deze wedstrijd, de Merwede Challenge, getrokken. Ondanks het feit dat de response vanuit de zwemvereniging minder was dan verwacht kon toch op 8 september 2013 een mooie wedstrijd neer worden gezet. Daarbij is slim gebruik gemaakt van de ondersteuning van Maritiem Nieuwegein en de combinatiefunctionarissen van Merwestein. Dit evenement werd tijdens de Nieuwegein Awards 2014 uitgeroepen tot “evenement van het jaar”.

Voor deze inzet, dat heel veel tijd en energie heeft gekost, is Koen vrijwilliger van het seizoen 2013-2014.

Seizoen 2012-2013: Wilma Bloem & René van den Berg

Wilma is al sinds jaar en dag betrokken bij de waterpoloafdeling van Aquarijn. Lange tijd als speelster van Dames 1 en als gediplomeerd trainster binnen de jeugd. De afgelopen jaren was zij heel actief binnen de commissie Waterpolo als jeugdcoördinator. En of dat nog niet genoeg is heeft ze ook nog tijd gestopt in het opleiden van een nieuwe lichting trainers!!
Helaas moeten wij na het seizoen 2012-2013 afscheid nemen van één van de drijvende krachten binnen de commissie Waterpolo. Maar haar loopbaan binnen de vereniging goed in ogenschouw nemend, kunnen we verwachten dat ze voor altijd betrokken blijft bij het Waterpolo en bij Aquarijn.

Naast het lesgeven is René altijd zeer actief geweest voor de vereniging maar in het bijzonder voor de commissie Opleidingen. Voor de vereniging was hij de afgelopen jaren de drijvende kracht van de commissie Activiteiten. Hij was mede organisator van het feest rond het 40 jarig jubileum van Aquarijn en daarnaast was René de afgelopen jaren mede verantwoordelijk voor het sinterklaasfeest. Binnen de commissie Opleidingen was René de initiatiefnemer en de motor achter het Kamp Zwemvaardigheid, in 2013 al weer voor de tiende keer. Van zijn hand kwam ook het Wakzwemmen. Daarnaast heeft René bij veel evenementen een trekkersrol vervuld. In 2013 heeft René zijn functie binnen de commissie Opleidingen, na meer dan 10 jaren, neergelegd. Gelukkig blijft René beschikbaar voor evenementen binnen Opleidingen.

Seizoen 2011-2012: Gertruud van Kempen

Sinds 2005 maakt Gertruud deel uit van de commissie Synchroonzwemmen. Haar taken bestonden vooral uit de werving van leden en Public Relations van de afdeling. Voor beiden heeft Gertruud een bijzonder talent. De commissie Synchroonzwemmen komt geregeld met mooie publicaties in de plaatselijke en soms landelijke pers. Naast het werven van vooral jonge leden brengt Gertruud de eerste beginselen van het Synchroonzwemmen bij aan de soms nog erg jonge meisjes. Een belangrijke en gedegen basis voor de verdere toekomst in het Synchroonzwemmen. Haar inbreng zorgt voor het werven van leden maar ook ledenbehoud. De afdeling is in ledenaantal gestaag gegroeid. Gertruud heeft hierop een belangrijke stempel gedrukt; zij wordt gezien als de “moeder van de aanloopmeisjes”.

Seizoen 2010-2011: Janien Kamperman

Vanaf de oprichting van de nieuwe commissie Wedstrijdzwemmen in 2006 zette Janien zich volledig in voor het secretariaat en de opvang van officials. Vooral dat laatste is van groot belang; het werven en indelen van officials is onmisbaar voor een goede voortgang van de afdeling Wedstrijdzwemmen. Daarnaast zet Janien zich in voor allerlei hand en spandiensten en vooral in het seizoen 2010-2011 was zij een belangrijke schakel voor de afdeling Wedstrijdzwemmen om bij gemis van vrijwilligers de open plaatsen op te vangen. Bovendien draagt zij al enkele jaren een belangrijk steentje bij aan de organisatie van het Merwestein Zwemgala.

Seizoenen voor 2010

Seizoen 2008-2009: Leonie Heemstra, voorzitter commissie Opleidingen;Leonie werd verrast tijdens het afzwemmen voor Zwemvaardigheid op zaterdag 27 juni 2009. Kees van Rooijen kwam binnen met een bos bloemen en een bon. Leonie is naast voorzitter ook de penningmeester binnen OPL en daarnaast coördinator ZV. In de periode dat duidelijk werd dat de Pinquïn ging sluiten heeft Leonie veel extra werk verzet om de overgang naar Merwestein geregeld te krijgen.

Seizoen 2006-2007: Kees van Rooijen, penningmeester;Tijdens een gezellige middag in Montfoort bij Boer Hans werd er boerengolf gespeeld in een heerlijk zonnetje. Na de maaltijd, een stamppot buffet, werd Kees in het zonnetje gezet. Kees, de man van de penningen, heeft diverse commissies opnieuw op de rails gezet, met name Synchroonzwemmen en Wedstrijdzwemmen. Daarnaast doet Kees het badwater-geregel en is hij gestart met een werkgroep clubhuis in de hoop een eigen clubruimte binnen Merwestein te kunnen openen.

Seizoen 2005-2006: Marinus den Adel, voorzitter commissie Waterpolo. Tijdens een feest in verband met het 35 jaar bestaan van de zwemvereniging Aquarijn is Marinus den Adel gekozen ale vrijwilliger van het seizoen 2005-2006. Dit als blijk van waardering voor zijn inzet voor de zwemvereniging Aquarijn en de commissie Waterpolo in het bijzonder. Marinus den Adel was op dat moment al ziek en is in 2006 helaas overleden.

Seizoen 2004-2005: Lenie de Meijer, ledenadministratie;Dit keer was Waterpolo aan de beurt om de vrijwilligersdag te organiseren. Men had de gezellige entourage van de midgetgolf Roozenboom te IJsselstein uitgezocht. Lenie kreeg hier haar oorkonde en de beker. Al vele jaren doet Lenie de ledenadministratie voor Aquarijn.

Seizoen 2003-2004: Peter Egtberts, voorzitter zwemvereniging Aquarijn; Tijdens een gezellige avond darten in een sporthal te IJsselstein werden de oorkonde, de beker en de bloemen uitgereikt aan Peter. Deze avond was georganiseerd door Synchroonzwemmen.

Seizoen 2002-2003: Theo Heemstra, secretaris Algemeen-en Dagelijks Bestuur; Theo ontving de oorkonde, de beker en de bloemen tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest. Dat vond dit jaar plaats bij de Petanque vereniging van Nieuwegein en was georganiseerd door de commissie Opleidingen.