Zwemvereniging Aquarijn bestaat sinds 1971 en heeft met ruim 500 leden in de loop der jaren bewezen een
belangrijke rol op sportief gebied te vervullen voor de Nieuwegeinse bevolking. Aquarijn is een all-round zwemvereniging waar voor zowel oud als jong ruimte is om aan zwemsport in clubverband te doen. Met een keur aan gekwalificeerd en goed opgeleide trainers(sters) biedt Aquarijn de mogelijkheid om de zwemsport in de breedste zin te beoefenen. Alle lessen/trainingen vinden plaats in zwembad Merwestein aan het Merweplein 1 te Nieuwegein.

Onze vereniging

Onze zwemvereniging bestaat uit 5 afdelingen, te weten:

– Opleidingen (ABC en Zwemvaardigheid)
– Schoonspringen
– Synchroonzwemmen
– Waterpolo

Wat doen we?

Ja, wat doet zo’n zwemvereniging zoal!
In de statuten van 1971 van zwemvereniging Aquarijn staat letterlijk:
Artikel 3, lid 1: “De vereniging stelt zich ten doel de beoefening van het zwemmen, in de ruimste zin, te bevorderen en meer algemeen te maken”.

Klik hier voor de statuten van de zwemvereniging Aquarijn.

Het bestuur van Aquarijn heeft zich ten doel gesteld om artikel 3, lid 1 te blijven handhaven als voornaamste doelstelling voor nu en de toekomst, hoe somber die ook mag zijn. Samen met de commissieleden van de andere afdelingen is het bestuur al ruim een jaar bezig om een beleidsplan uit te werken waarin we alles op een rijtje willen krijgen. Met vragen zoals bijvoorbeeld: “waar liggen onze kansen/bedreigingen in de toekomst”? willen we zo’n plan opstellen. We zijn, nog, een financieel gezonde vereniging en hopen dit te blijven. Dit ondanks de bezuinigingen die er van overheidswege worden opgelegd. Stijging van de huren voor sportaccommodaties en verlaging van de subsidies zitten er echt aan te komen.

Al sedert 1971 heeft Aquarijn bewezen een belangrijke rol te vervullen voor de Nieuwegeinse bevolking en dat willen we blijven doen. Omdat er in Nieuwegein geen schoolzwemmen meer bestaat wil Aquarijn daar op inspelen.
Wij bieden zwemlessen voor het A, het B en het C diploma. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om nog meer diploma’s te halen bij de zwemvaardigheidsonderdelen. Totaal komt dat op 24 diploma’s. Dit alles gebeurt bij onze commissie Opleidingen.

Voor diegene die meer spanning wil biedt Aquarijn de mogelijkheid om bij de wedstrijdtakken aan de slag te gaan. Zoals daar zijn:
Schoonspringen: een commissie die al jaren meedraait op nationaal en internationaal niveau en met goede resultaten.
Synchroonzwemmen: deze commissie draait pas enkele jaren binnen Aquarijn en met successen op nationaal niveau.
Waterpolo: een echte teamsport iedereen die voor iedereen die gek is op water, een bal én competitiestrijd.