Veelgestelde vragen

Klik hieronder op een vraag om het antwoord te zien. Staat je vraag er niet tussen? neem an contact op via onze contactpagina’s.

Wanneer kan ik mijn kind opgeven voor A lessen en is er een wachttijd?

U mag uw kind opgeven als het 3 jaar is geworden. Het kind mag pas gaan beginnen aan de A lessen als het 4 jaar en 6 maanden is. Er is inderdaad een wachttijd. Deze bedraagt momenteel, maart 2024, zo’n 11 maanden, afhankelijk van de dag van voorkeur.
Let op: de vakantiemaanden juli en augustus vallen hier niet onder

Is er een wachttijd voor de lessen bij het B of C diploma?

Voor deze lessen geldt normaal gesproken geen wachttijden. Afhankelijk van de grootte van de groep, voor zowel B als C is dat maximaal 25 kinderen, kunnen kinderen meteen geplaatst worden. Op deze groepen hebben we meerdere lesgevers lopen vandaar dat deze groepen groter zijn.

Hoe zit het met de wachttijd bij zwemvaardigheid?

Momenteel is er voor zwemvaardigheid geen wachttijd. Door het nogal grote verschil tussen het C-diploma en Zwemvaardigheid 1 heeft Opleidingen gekozen voor een ZV 1 instroomgroep. Hier wordt de basis gelegd die nodig is om de kinderen op een prettige manier te laten doorstromen naar Zwemvaardigheid 1. Voor de keuzeonderdelen heeft de commissie Opleidingen besloten dat er eerst een ZV 1 diploma behaald dient te worden alvorens een keuzeonderdeel gekozen mag worden.

Hoeveel diploma’s zijn er te behalen?

Totaal kun je bij de commissie Opleidingen 24 diploma’s. Tel maar mee:
– A, B, C;
– Zwemvaardigheid 1, 2, 3;
– Snorkelen 1, 2, 3;
– Springen van de plank 1, 2, 3;
– Survival 1, 2, 3;
– Synchroonzwemmen 1, 2, 3;
– Waterpolo 1, 2, 3;
– Wereldzwemslagen 1, 2, 3.

In de agenda staat ‘familiezwemmen’, wat houdt dit in?

Familiezwemmen hebben we twee keer per jaar, in de herfstvakantie en in de krokusvakantie. Alle leden van de commissie Opleidingen mogen dan, samen met ouders/verzorgers en broers en zussen, één uur gratis zwemmen in Merwestein. Het golfslagbad staat dan tot onze beschikking, samen met de wildwaterstroom en de glijbaan.
De commissie Opleidingen zorgt voor voldoende begeleiding en toezicht. Houdt dus de agenda in de gaten voor data en tijden.

Kun je ook alleen keuzeonderdelen doen bij zwemvaardigheid?

De commissie Opleidingen stelt dat je eerst Zwemvaardigheid 1 dient te behalen. Het is de bedoeling dat je de keuzeonderdelen doet naast Zwemvaardigheid 2 of 3. Momenteel is het zo dat je twee keer 40 minuten les krijgt, 40 minuten zwemvaardigheid 2 of 3 én 40 minuten een keuzeonderdeel; Snorkelen, Springen van de plank, Survival, Synchroonzwemmen, Waterpolo en Wereldzwemslagen. Alleen als je Zwemvaardigheid 1, 2 én 3 hebt gehaald mag je alleen maar keuzeonderdelen te doen. Kun je echt niet op zaterdag komen zwemmen voor Zwemvaardigheid 2 of 3 (andere sport/hobby) dan mag je op woensdag twee keuzeonderdelen doen.

Na Zwemvaardigheid 3 is er Zwemvaardigheid Super, wat is dat?

Tijdens Zwemvaardigheid Super worden alle zwemslagen gezwommen en indien nodig verbeterd. Één keer per jaar gaan alle superzwemmers(sters) één kilometer zwemmen, 40 baantjes van 25 meter. Gerrit de Vroome houdt al vele jaren de scores van deze ‘wedstrijd’ bij. Elk jaar is het weer een uitdaging om de snelste te zijn. Natuurlijk is het ook al leuk om sneller te zijn dan het jaar ervoor. De superzwemmers(sters) krijgen elk jaar weer een certificaat met daarop de gezwommen tijd.

Daarnaast is er in de laatste weken van het seizoen Super Zwemvaardigheid. De leden van ZV Super worden dan getoetst op zwemvaardigheidsonderdelen, zoals bijvoorbeeld: Waterpolo, Springen en Zwemmend Redden. Enkele wedstrijdslagen dienen op tijd te worden gezwommen. Ook hiervoor krijgen ze een certificaat. De uitdaging is in eerste instantie je tijden te verbeteren. Verder kun je onderdelen waarvoor je onvoldoende hebt gescoord omzetten naar een voldoende.

Wat wordt verstaan onder snorkelen Extra?

Snorkelen Extra is ontwikkeld door John Houtzager, lesgever bij Aquarijn Opleidingen. John is zelf een volwaardige duiker en heeft in het snorkelen extra het snorkelen gecombineerd met het duiken, echter zonder de flessen perslucht. Allerlei oefeningen worden getraind die ze met het duiken ook doen alleen niet zo diep en zonder flessen. Er zijn een aantal volwassenen, ook duikers, die dit een leuk onderdeel vinden en ook elke woensdagavond in het water liggen.Het is een vrij zwaar onderdeel en bestaat alleen bij Aquarijn.

Geeft Aquarijn ook aan volwassenen les?

De commissie Opleidingen biedt ook zwemvaardigheid voor volwassenen. In de meeste gevallen is er sprake van een moeder of vader die met haar/zijn kind mee zwemt. In overleg kunt u een keertje komen kijken op de woensdagavond of zaterdagmorgen, neem uw badpak/zwembroek mee en zwem lekker een keertje mee.
Verder is het mogelijk om op vrijdagavond te zwemmen in de groep Volwassenen zwemmen. Onder leiding van een zwemtrainer kun je baantjes trekken en indien gewenst advies vragen. Leeftijd is vanaf 18 jaar.

Klik hier voor meer informatie.